Fernando Torres
0

'Manchester je favorit, ali i mi smo borci'

Sarajevo-x.com
Fernando Torres, napadač fudbalskog kluba Liverpool priznao je da i pored prednosti svog kluba od pet bodova, Manchester United može lako osvanuti na vrhu Premier lige.

Fernando Torres, 24-godišnji igrač Liverpoola i španske reprezentacije priznao je da je klub iz Manchestera veliki favorit za osvajanje vrha Premier lige, mada je Liverpool zasad na ubjedljivom prvom mjestu tabele s 46 bodova.

Prate ga Chelsea na drugom mjestu s 42 boda, te Manchester United s 41 bodom.

'Mi smo svjesni svoje prednosti ali Manchester to može promijeniti jer oni su definitivni favorit. Poštujem Manchester zbog probranih igrača jer poznato ja da većinu njih čine najbolji igrači na svijetu. Teško se ali i dobro natjecati s njima', izjavio je Torres britanskom Telegraphu.

Torres je još dodao da još ne isključuje ni pobjedu Chelseaja i da smatra da su sva tri kluba s vrha potencijalni favoriti Premijer lige, ali da je Liverpool spreman na borbu za titulu koju su posljednji put osvojili 1990. godine.

'Od dana kad sam došao u Englesku svjestan sam jednog, Englezima je bitnije osvojiti Premijer ligu nego Ligu šampiona. Igračima i navijačima Liverpoola bi značilo mnogo kad bi nakon 19 godina opet osvojili trofej. Zato ćemo se svim silama boriti za pobjedu' dodaje Torres.