"Petarda" na Etihadu
1

VIDEO / Manchester City razmontirao Aston Villu

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Manchester City je u okviru 12. kolea engleske Premier lige ugostio ekipu Aston Ville. Uvjerljivu pobjedu su pred više od 47 hiljada gledatelja slavili "Građani" rezultatom 5:0.

Prvu priliku na utakmici je u 3. minuti imao igrač "Građana" Maicon, ali nije bio precizan. Četiri minute kasnije je pokušao Tevez. Maicon je ponovo zaprijetio u 12. minuti, a potom Benteke na drugoj strani također neprecizno šutirao. Igrala se 17. minuta kada je Silva propustio ugroziti golmana gostiju. City je povremeno vršio pritisak na protivničku odbranu i pravio dobre situacije za gol, a jednu o njih je propustio realizirati Clichy u 21. minuti utakmice. Više sreće nije imao ni Nastasić..

Kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju, tako je i City igrao sve bolje. Smjenjivali su se napadi "Građana", pokušavali su Toure, Tevez i Nasri, no, promjene rezultata u tim situacijama nije bilo. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena su dvije prilike za goste propustili Benteke i Agbonlahor. Ipak, igrači Cityja su na odmor otišli s prednošću od jednog gola jer je u 43. minuti Silva napokon savladao golmana Aston Ville Guzana. Da je Nastasić bio precizniji, "Građani" su mogli i do 2:0 u 45. minuti, ali se to na njihovu žalost nije dogodilo.

Domaći su u nastavku krenuli žestoko ka golu Aston Ville. Redale su se prilike za Maicona, Teveza i Aguera. Bolja igra "Građana" se isplatila u 54. minuti kada je za 2:0 iz penala pogodio Aguero.

Igrači Cityja se nisu zadovoljili tim rezultatom pa su nastavili opsjedati gol gostiju. Do trećag gola su stigli u 65. minuti, a strijelac je iz novog jedanaesterca bio Tevez.

Samo dvije minute Tevez asistira Agueru koji pogađa za 4:0.

Tevez očigledno nije bio zadovoljan učinjenim, pa se ponovo upisao na listu strijelaca u 74. minuti. Asistent je bio Nasri. Nakon toga su nastavljeni napadi domaćih, a blizu pogotka su bili Toure i Sinclair.

Bh. reprezentativac Edin Džeko je igrao od 68. minute i nije imao izglednih prilika za pogodak.

Počasni pogodak za goste je u 85. minuti propustio postići Holman. City je zasluženo slavio protiv Aston Ville rezultatom 5:0.