Nogomet
193

Manchester City nanio visok poraz Unitedu 4:1

Piše: N. J.
Slavlje nogometaša Cityja (Foto: AFP)
Slavlje nogometaša Cityja (Foto: AFP)
Nogometaši Manchester Cityja slavili su uvjerljivu pobjedu 4:1 u gradskom derbiju protiv Manchester Uniteda igranom na stadionu Etihad u okviru 5. kola engleske Premier lige.

Bh. reprezentativca Edina Džeke nije bilo u startnih 11 u ovoj utakmici, te je on ušao u 75. minuti susreta umjesto Alvara Negreda. Tim Manuela Pellegrinija došao je u vodstvo već u 16. minuti golom Aguera, koji je iskoristio dodavanje Kolarova i pogodio za 1:0. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Toure je udvostručio prednost, a asistenciju je upisao Negredo.

Već na samom početku drugog poluvremena City dolazi do velike prednosti. Aguero svojim drugim golom na utakmici u 47. minuti pogađa za 3:0, nakon nove asistencije Negreda, a samo tri minute kasnije Nasri je pogodio za velikih 4:0.

United, ipak, u nastavku uspijeva postići počasni pogodak, preko Rooneyja, koji je u 87. minuti pogodio za konačnih 4:1. Edin Džeko za 15 minuta provedenih na terenu nije uspio postići pogodak.

U ostalim utakmicama igranim danas Tottenham je slavio na gostovanju kod ekipe Cardiffa 1:0, Arsenal je upisao domaću pobjedu protiv Stokea 3:1, a Swansea je kao gost pobijedio tim Crystal Palacea.

Nakon odigranih pet kola vrh tabele drže Arsenal i Tottenham sa po 12 bodova, a slijede City, Chelsea i Liverpool sa po 10. United je osmi sa sedam bodova.