Nogomet
7

Manchester City lako protiv fenjeraša, Begović uspješniji od Bešićevog Evertona

Klix.ba
David Silva proslavlja pogodak za City (Foto: EPA)
David Silva proslavlja pogodak za City (Foto: EPA)
Sedam mečeva 28. kola engleskog Premiershipa nisu ponudila velika iznenađenja.

Favoriti su opravdali svoje uloge, a za nas najzanimljiviji duel onaj između Stokea i Evertona pripao je domaćem timu.

Lončari, na čijem golu je ponovo stajao Asmir Begović rezultatom 2:0 porazili su Everton u čijem timu ovog puta nije bilo Muhameda Bešića. Strijelci na Britania stadionu bili su Moses i Diouf.

Manchester City nije imao problema sa fenjerašem Leicesterom porazivši ga rezultatom 2:0. Građani su do pobjede došli golovima Silve i Milnera. U 85. minuti susreta u timu Manchester Cityja u igru je ušao Edin Džeko.

Lider Chelsea u jednom od derbija trijumfovao je kao gost nad West Hamom rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Eden Hazard.

Važne gostujuće pobjede ostvarili su Arsenal i Manchester United. Đavoli su u finišu slomili Newcastle golom Younga, dok je Arsenal rezultatom 2:1 bolji bio od QPR-a. Strijelci za Topnike u razmaku od pet minuta bili su Giroud i Sanchez, dok je jedini gol za domaćina postigao Austin.

Premiership, 28. kolo:

Manchester City – Leicester 2:0 Newcastle – Manchester United 0:1 Stoke – Everton 2:0 QPR – Arsenal 1:2 West Ham – Chelsea 0:1 Tottenham – Swansea 3:2 Liverpool - Burnley 2:0