Harry Redknapp
0

"Manchester City ima 'pole position' za četvrto mjesto"

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: Reuters)
Harry Redknapp (Foto: Reuters)
Engleski su prvoligaši ušli u završnicu domaćeg Premiershipa. Raste napetost u borbi za prvaka, oko ispadanja, ali i za pozicije koje iduće sezone vode u elitnu Ligu prvaka.

Prva tri mjesta su sigurna, na njima će biti Manchester United, Chelsea i vrlo vjerojatno Arsenal. Borba se vodi za četvrto mjesto koje nudi igranje kvalifikacija za Ligu prvaka. Na toj poziciji je trenutno Manchester City, ali mu prijeti Tottenham, pa čak i Liverpool. Manchester City i Tottenham su dosad odigrali 33 utakmice, a City u ovom momentu ima četiri boda više.

"Jasno je da Manchester City u ovom trenutku ima "pole position" za tu četvrtu poziciju. Četiri boda su velika prednost, ali definitivno ne i nedostižna", rekao je trener Tottenhama Harry Redknapp, ali odbio priču da će se njegova ekipa predati.

"Pet utakmica je ispred nas, što znači i petnaest bodova. Mogućnosti su velike, prilika za obrat ima sasvim dovoljno. City može kiksati u dvije-tri utakmice, mi možemo ući u seriju. Stvarno je sve moguće, iako znam da će biti teško. Pogotovo iz aspekta jer moramo dobivati jako teške utakmice."

Prva sljedeća je upravo takva. U subotu će Tottenham gostovati kod Chelseaja i ako žele do četvrtog mjesta čak i u tom ogledu moraju jurišati na pobjedu.