Sky Sports
0

Manchester City dovodi Flaminija?

Totalsport
Mathieu Flamini (Foto: AFP)
Mathieu Flamini (Foto: AFP)
Engleski Sky Sports piše da je Manchester City na rubu potpisivanja francuskog veznog nogometaša iz redova AC Milana Mathieua Flaminija, kojeg želi dovesti na posudbu do kraja sezone.

Flaminija je engleska nogometna javnost dobro upoznala od 2004. do 2008. godine, dok je igrao za Arsenal. Menadžer Arsene Wenger želio ga je silno zadržati na Emiratesu, budući da mu je Flamini bio jedan od ključnih igrača u svojoj zadnjoj sezoni na Emiratesu, ali je 25-godišnji francuski reprezentativac ipak prešao u AC Milan s kojim je sklopio četverogodišnji ugovor.

Međutim, u drugoj polovini prošle sezone Flamini se mučio s povredama, a ni ove sezone nije uspio izboriti status igrača koji igra redovno kod novog trenera Leonarda.

Izvještaji sugerišu da je Roberto Mancini, talijanski menadžer Manchester Cityja, Flaminija označio kao jednu od najvećih želja u prelaznom roku. Flaminiju, dakako, prilagodba na engleski nogomet ne bi bila teška s obzirom na dugotrajan staž i više od 100 odigranih utakmica u Arsenalu.

Nedavno se pisalo i o želji Tottenhama za angažovanjem Flaminija koji želi igrati standardno kako bi povećao izglede za nastup na Svjetskom prvenstvu.