Liga prvaka
2

Manchester City dočekuje Dortmund, Milan gostuje kod Zenita

Klix.ba
Najelitnije nogometno takmičenje u Evropi nastavlja se i večeras. Na rasporedu je osam utakmica, a derbi će se igrati na Etihadu gdje Manchester City dočekuje Borussiju iz Dortmunda.
Ibrahimović će biti glavna prijetnja za gol Porta (Foto: AFP)
Ibrahimović će biti glavna prijetnja za gol Porta (Foto: AFP)
PSG se na velika vrata vratio u Ligu prvaka pobjedom nad Dinamom iz Kijeva u Parizu. Osim ubojitog Ibrahimovića, u ekipu se vraća i Ezequiel Lavezzi te bi njih dvojica mogli činiti ubojiti par i veliku prijetnju golu Porta.

"Igrati u gostima bit će veliki test za nas. Večeras ćemo vidjeti gdje se nalazimo, kakav nam je stil igre i koliko smo jaki. Utakmica će biti teška", kazao je Carlo Ancelotti, trener PSG-a. U drugom susretu, zagrebački Dinamo putuje u Kijev, gdje će snage odmjeriti sa ukrajinskim Dinamom.

Grupa A: Dynamo Kyiv - Dinamo Zagreb FC Porto - Paris SG

Arsenal dočekuje Olympiakos (Foto: AFP)
Arsenal dočekuje Olympiakos (Foto: AFP)
Arsenal će večeras tražiti pobjedu nakon što su u Premiershipu izgubili od Chelseja na svom stadionu u prvom porazu sezone na svom stadionu.

"Igrači su fokusirani, ali i razočarani nakon tog poraza. Želimo pobjedom postaviti stvari na svoje mjesto, što će imati pozitivan utjecaj na ekipu", kazao je menadžer Arsenala Arsene Wenger. Schalke dočekuje francuski Montpellier u potrazi za drugom pobjedom i stopostotnim učinkom u grupi.

Grupa B: Arsenal - Olympiakos Piraeus Schalke - Montpellier

Ekipa Milana gostuje kod Zenita (Foto: AFP)
Ekipa Milana gostuje kod Zenita (Foto: AFP)
Ruska ekipa Zenit St. Petersburg dočekuje AC Milan u potrazi za prvom pobjedom. Najveća prijetnja Rossonerima mogao bi biti skupo plaćeni napadač Hulk. Dobra vijest za goste iz Italije je ta da možda večeras neće nastupiti Denisov i Kerzhakov koji je u tamošnjoj ligi postigao sedam golova i najbolji je strijelac ekipe. Prethodno je Ruse zaustavila ekipa Anderlechta. U drugoj utakmici Malaga gostuje Anderlechtu. Španci su u prvoj utakmici bez problema savladali Zenit 3:0.

Grupa C: Zenit St. Petersburg - AC Milan

Anderlecht - Malaga

Edin Džeko uoči večerašnje utakmice (Foto: AFP)
Edin Džeko uoči večerašnje utakmice (Foto: AFP)
Prvaci Premiershipa, ekipa Manchester Cityja, večeras na Etihadu dočekuju Borrusiju Dortmund, prvaka Bundeslige. Nijemci su u prvoj utakmici savladali Ajax na Signal Iduna Parku (1:0) dok je City "ispustio" vodstvo od 2:1 na Bernabeu protiv Real Madrida pet minuta prije kraja utakmice. Madriđani su slavili 3:2.

"Teško je osvojiti Ligu prvaka i ovo je tek druga godina da igramo u ovom takmičenju i u najtežoj grupi. Znamo da smo dobar tim", kazao je Roberto Mancini uoči večerašnje utakmice.

U drugoj utakmici Ajax dočekuje Real Madrid na Amsterdam Areni. Mourinho će na raspolaganju imati skoro sve igrače, što mu daje priliku da protiv Holanđana izvede svoju najbolju ekipu. Za trenera Ajaxa Franka de Boera olakšavajuća okolnost može biti to što Madriđani za vikend gostuju na Nou Campu i prvom ligaškom El Clasicu ove sezone.

Grupa D: Ajax Amsterdam - Real Madrid

Manchester C. - Borussia Dortmund