Premiership
0

VIDEO / Manchester City deklasirao Liverpool

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Manchester Cityja na svom su Eastlandsu pobijedili Liverpool 3-0 u derbiju i posljednjoj utakmici drugoga Premierligaškog kola.

Pobjedu domaćih nogometaša inspirirao je sjajni 23-godišnji ljevonogi krilni igrač Mancinijeve ekipe Adam Johnson, koji je odigrao ključno dodavanje kod prvog gola te iznudio 11-erac kod trećeg.

Domaće je u vodstvo doveo Gareth Barry pogodivši u 13. minuti nakon sjajne akcije Johnsona i debitanta u Cityjevoj ekipi Jamesa Milnera, koji je sjajno vratio povratnu loptu s desne strane 16-erca na Barryja.

Carlos Tevez posljednji je, neposredno ispred Pepea Reine, dirao loptu u 52. minuti nakon kornera i glavom upućenog udarca Micaha Richardsa, a Argentinac je svoj drugi gol na utakmici i drugi ove sezone u Premiershipu postigao 15 minuta kasnije iz 11-erca.

Liverpool je imao svoje prilike. Pogotovo se isticao Fernando Torres, koji je s par genijalnih poteza podsjetio na svoje najbolje dane, no talentovani golman Cityja Joe Hart svoj je posao odradio savršeno.

Premierliga, 2. kolo:

Manchester City – Liverpool 3-0 (Barry 13, Tevez 52, Tevez 67-11m)

Redoslijed: 1. Chelsea 6, 2. Arsenal 4, 3. Manchester United 4, 4. Manchester City 4...