Marca
0

Manchester City daje čak 40 miliona eura za Danija Alvesa

Totalsport
Daniel Alves (Foto: AP)
Daniel Alves (Foto: AP)
I dok traje Svjetsko nogometno prvenstvo mnogi evropski klubovi rješavaju križaljke za iduću sezonu koja će vrlo brzo postati aktuelna, te je svima želja što prije kompletirati igrački kadar.

Kao što je bio običaj tokom posljednjih prelaznih rokova, izuzetno su bučni iz Manchester Cityja, kluba koji posredstvom bogatih vlasnika ima podlogu tražiti jaka pojačanja.

U ovom trenutku pokašavaju riješiti pitanje na desnom boku, a prva želja im je bio brazilski igrač iz Intera, Maicon. No, kako je Maicon, po mnogim najavama, na sigurnom putu prema madridskom Realu, Manchester City već "njuška" na drugim stranama.

Španska Marca je tako izvijestila da je City spreman na visoku ponudu Barceloni, u svrhu kupovine Daniela Alvesa. Brazilac ima ugovor s Barcelonom do juna 2012. godine, a trenutno je na raskršću produženja ugovora s Kataloncima ili mogućeg odlaska u novi klub.

Ranije je Barcelona dovela Danija Alvesa iz Seville za 36 miliona eura, a Manchester City navodno nudi četiri miliona više za otkup njegovog ugovora.