Građani u polufinalu FA Cupa
0

Manchester City bolji od Readinga, Džeki ni minute

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U četvrtfinalnoj utakmici FA Cupa, Manchester City je ugostio ekipu Readinga. Bh. reprezentativac Edin Džeko nije bio u početnom sastavu "građana" koje vodi talijanski stručnjak Roberto Mancini, niti je dobio priliku za igru do kraja utakmice. City je na svom Eastlandsu savladao Reading rezultatom 1:0. Pobjedu je donio Micah Richards. Protivnik u polufinalu će im biti gradski rival Manchester United.

U prvom poluvremenu utakmice između Manchester Cityja i Readinga, domaći su dominirali na terenu i stvorili nekoliko dobrih prilika. Najaktivniji u domaćoj ekipi su bili Shaun Wright-Phillips, David Silva i Aleksandar Kolarov. Kod domaćih se isticao napadač Noel Hunt. Pred kraj prvog dijela, dobru priliku za City nije iskoristio Yaya Toure. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku susreta domaći su nastavili svoju dominaciju na terenu. Carlos Tevez je u dva navrata ozbiljno zaprijetio golmanu gostiju McCarthyju, tačnije u 52. i 58. minuti susreta. Nakon toga je uzvratio i Readingov Shane Long, ali bez uspjeha. Citiy je bolju igru krunisao vodećim pogotkom u 74. minuti susreta. Strijelac je na asistenciju Davida Silve bio Micah Richards. Posljednju priliku za "građane" je imao Balotelli u 89. minuti, ali je odbrana Readinga pravovremeno otklonila opasnost. Edin Džeko u ovoj utakmici nije ulazio u igru. City je slavio rezultatom 1:0, koji je dovoljan za prolaz u polufinale FA Cupa, gdje će se sastati sa ljutim rivalom Manchester Unitedom. Drugi polufinalni par čine Bolton i Stoke. Utakmice se igraju na Wembleyu 16. i 17. aprila.

Četvrtfinale FA Cupa:

Manchester City 1:0 Reading (Richards, 74.)