Džeko igrao do 88. minute
0

VIDEO / Manchester City bolji od LA Galaxyja nakon penala

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U nedjelju su u prijateljskom susretu u Home Depot Centru u Los Angelesu LA Galaxy i Manchester City remizirali odigravši 1:1.

Iako je Galaxy odmarao većinu svojih igrača, ova je ekipa pružila snažan otpor engleskoj ekipi. Bivša zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida, David Beckham, odigrao je prvo poluvrijeme protiv svojih nekadašnjih gradskih rivala.

City je u vodstvo iz jedanaesterca doveo Mario Balotelli u prvom dijelu susreta. U drugom poluvremenu je rezultat na 1:1 izjednačio vezni igrač Mike Magee.

Nakon završetka regularnog dijela susreta, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, gdje je City bio uspješniji rezultatom 7:6.

Tokom susreta su "građani" dominirali i imali više loptu u svom posjedu (60% - 40%), kao i više šuteva na protivnički gol (17 - 8).

Edin Džeko je igrao do 88. minute susreta. Tokom utakmice je imao nekoliko prilika, ali se nije uspio upisati na listu strijelaca. To je moglo biti drugačije da je Balotelli na trenutak zaboravio svoju sebičnost i prilikom jedne akcije dodao loptu do našeg reprezentativca, umjesto da je nonšalantno petom pošalje u gol-aut.

LA Galaxy - Manchester City 1-1 (penali 6-7), prijateljska utakmica: