Nogomet
8

Manchester City bolji i od Swanseaja, Liverpool "petardom" ispratio Hull

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 6. kolu Premiershipa Manchester City je gostujućom pobjedom nad Swanseajem (3:1) nastavio stopostotan učinak u ovoj sezoni.

Pep Guardiola nastavlja sa impresivnim rezultatima na klupi Građana. Ovo je njegova 10. utakmica na klupi Cityja u svim takmičenjima i ukupno 10. pobjeda. Sve to španski stručnjak ostvario je uz gol-razliku 30:6. Zamislite nešto bolje.

Nakon suspenzije od tri meča (dva u ligi i jedan u English Football League Cupu), Aguero se vratio u tim i već u devetoj minuti pogodio za 1:0. Domaći tim je izjednačio samo četiri minute kasnije preko Llorentea. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Do novog vodstva City je stigao golom Aguera iz penala u 65. minuti, a konačnih 3:1 postavio je Sterling.

Sjajni Aguero sada ima 28 postignutih pogodaka u posljednjih 27 nastupa za City, a posmatrajući samo ovu sezonu, Argentinac je u šest utakmica postigao čak 11 golova.

Minimalnu pobjedu upisao je Bournemouth koji je kao domaćin golom Stanislasa u 23. minuti savladao Everton rezultatom 1:0. Ovo je prvi ligaški poraz Evertona u ovoj sezoni.

Impresivnu predstavu pružio je Liverpool koji je na svom Anfield Roadu rezultatom 5:1 porazio Hull City. Posao za Redse olakšao je Elmohamady koji je u 29. minuti skrivio penal i dobio crveni karton. Ranije je Lallana u 17. minuti pogodio za 1:0, a golom iz penala vodstvo je udvostručio Milner. Na odmor se otišlo uz rezultat 3:0, jer je Mane matirao Marshalla u 36. minuti.

Utješni pogodak za goste postigao je rezervista Meyler u 52. minuti, ali je Liverpool odmah uzvratio golom Coutinha. Konačnih 5:1 postavio je Milner u 71. minuti svojim drugim golom iz penala.

Tottenham je slavio na gostovanju protiv Middlesbrougha (2:1). Oba pogotka za Pijetlove postigao je sjajni Son (7' i 23') koji sada ima četiri ligaška pogotka u ovoj sezoni. Za domaći tim strijelac je bio Gibson u 65. minuti.

Golom Allena u 73. minuti Stoke je na svom Bet365 stadionu bio na korak do prve ligaške pobjede u sezoni u meču protiv West Bromwich Albiona. Ipak, gosti su izjednačili preko Rondona u 91. minuti i na kraju je ostalo 1:1.

Sunderland je na stadionu Svjetlosti nakon velikog preokreta poražen od Crystal Palacea rezultatom 3:2. Sunderland je golovima Defoea (39' i 60') imao odličan rezultat, ali su izabranici Alana Pardewa uspjeli doći do pobjede. Strijelci su bili Ledley (61'), McArthur (76') i Benteke (90+5'). Palace sada ima tri vezane pobjede u ligi.

Raspored 6. kola Premiershipa:

Manchester United - Leicester City 4:1 Bournemouth - Everton 1:0 LIverpool - Hull City 5:1 Middlesbrough - Tottenham 1:2 Stoke - WBA 1:1 Sunderland - Crystal Palace 2:3 Swansea -.Manchester City 1:3 Arsenal - Chelsea (18:30 sati) West Ham - Southampton (17:00 sati, nedjelja) Burnley - Watford (21:00 sati, ponedjeljak)

Tabela: