Nakon utakmice Dinamo - Malmo
0

Mamić od policije branio navijače, završio u stanici

FENA
Zdravko Mamić
Zdravko Mamić
Izvršni predsjednik Građanskoa nogometnog kluba (GNK) Dinamo Zdravko Mamić rekao je danas kako se ne kaje za ono što je u srijedu uradio nakon utakmice Dinamo - Malmo na maksimirskom stadionu te da bi to "dapače, ponovio".

Mamić je nakon sinoćnje utakmice Dinamo - Malmo priveden u policiju zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

"Nema ništa svetije od navijača, a pogotovo od navijača koji su bili potpuno normalni navijači, što ih ne opravdava da su pokušali ući u teren", rekao je Mamić nakon izlaska iz policijske stanice u Heinzelovoj ulici u pratnji svoje advokatice Jadranke Sloković.

Podsjetio je kako je, kada je vidio da je policija privela tri navijača, prišao navijačima i policajcu rekao "da ih pusti jer je danas dan za slavlje. Nema potrebe to su fini dečki". "Mislio sam da se sve dobro završilo, jer sam se vratio u svečanu ložu. Nakon sat i pol vremena brat Zoran Mamić obavijestio me da se trebam javiti u 4. policijsku stanicu u Petrovoj ulici", kazao je Mamić.

Napomenuvši kako je u policiji proveo 17 sati, Mamić je rekao kako je zadovoljan profesionalnošću ljudi, a "ne mogu to kazati za sistem". Smatra kako postoji veliki nesrazmjer između onoga za što se tereti i za što je proveo u policiji.

"Ljudi koji su me tretirali bili su više nego korektni i nemam ni jednu primjedbu na njihovo ponašanje", kazao je izvršni predsjednik GNK Dinamo.

Mamić je čestitao igračima i treneru na veličanstvenoj i herojskoj taktici i igri. "Razgalili smo naše navijače i našu Hrvatsku. To je ono čemu ću se okrenuti u budućnosti i želim da Dinamo to potvrdi i u Malmou, jer još nije gotovo", rekao je Mamić. Dodao je kako želi da hrvatska reprezentacija i u utakmicama protiv Malte i Izraela doprinese boljem raspoloženju Hrvata.

Advokatica Sloković obavijestila je novinare kako se protiv Mamića neće voditi krivilni postupak, već prekršajni postupak tokom kojeg će se utvrditi je li njezin klijent uopće počinio prekršaj ili ne.

"Krivična prijava za sprječavanje službene osobe neće biti dalje proslijeđena jer policija smatra kako u Mamićevu ponašanju ne postoje obilježja tog krivičnog djela", kazala je. Dodala je kako Mamića policija tereti za remećenje javnoga reda i mira, napomenuvši kako se još treba vidjeti je li uopće toga i bilo.

"Ono što je utvrđeno tokom postupka ne dokazuje da se bilo što od toga dogodilo", rekla je Sloković. Ponovila je kako je, bez obzira na 17-satno zadržavanje, policijski tretman bio korektan iako "nije trebalo raditi predstave".