Nogomet
12

Mamić dao otkaz Jurčiću i otvorio vrata Halilhodžiću

Klix.ba
Zdravko Mamić (Foto: Arhiv/AFP)
Zdravko Mamić (Foto: Arhiv/AFP)
Izvršni dopredsjednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić dao je otkaz treneru Krunoslavu Jurčiću nakon sinoćnjeg šokantnog poraza Modrih protiv bečke Austrije na Maksimiru (0:2).

Poraz je udaljio Dinamo od grupne faze Lige prvaka i miliona eura koji su već bili ukalkulisani u budžet, te je Mamić reagovao promptno, piše Index.

"Ekipa treba pozitivni šok. Jurčić više nije trener, a u Beču možemo do čuda", rekao je Mamić na vanrednoj konferenciji za medije u klubu, pola sata nakon završetka utakmice. Jurčiću je ovo već treći otkaz u klubu, a na njegovo mjesto doći će Mamićev brat Zoran, inače sportski direktor Dinama, koji će zajedno sa pomoćnim trenerom Damirom Krznarom voditi ekipu protiv Slaven Belupa te u revanšu s Austrijom.

Zdravko Mamić tvrdi da ne vidi ko će biti novi trener, budući da je brat Zoran privremeno rješenje.

"Ćiro? Možda onaj iz 1982. Pitao sam Ivankovića, ali on mi je rekao 'Pričat ćemo sutra' i tako je sam sebe eliminirao. Zvao bih i Cicu Kranjčara, ali vi biste samo čekali da se napije pa da o tome pišete. No, ako se gospodin Vahid Halilhodžić želi vratiti, ja dajem svoj mandat na raspolaganje. Ako treba otići ću iz Dinama samo da se Vaha vrati", rekao je Mamić.