Francuzi puni samopouzdanja
0

Malouda: Protiv BiH nam se neće ponoviti Bugarska iz 1993.

Sarajevo-x.com
Florent Malouda
Florent Malouda
Francuski reprezentativac i igrač londonskog Chelseaja, Florent Malouda, izjavio je da su njegovi reprezentativni saigrači puni samopouzdanja i da žele pobijediti reprezentaciju BiH, te da neće dozvoliti nikakvo iznenađenje.

U intervjuu koji je dao za oficijelnu stranicu FIFA.com, Malouda je djelovao opušteno i nezabrinuto pred susret sa reprezentacijom BiH.

"U posljednji meč kvalifikacija ulazimo puni samopouzdanja, Poznajemo naše protivnike i moramo pobijediti. Pomalo smo zabrinuti zbog povreda nekoliko važnih igrača i to nas je oslabilo pred ovaj susret, no to je i prilika da testiramo kvalitet naše cijele ekipe. Ovu utakmicu igramo na domaćem terenu i to moramo okrenuti u svoju korist. Ne smijemo biti nervozni", izjavio je Malouda.

Novinar je upitao Maloudu da li postoji mogućnost da se ponovi 1993. godina i poraz od Bugarske, zbog kojeg Francuzi nisu otišli na Svjetsko prvenstvo u SAD-u 1994. godine.

"To se neće dogoditi. U utakmicu ulazimo sa pobjedničkim mentalitetom. Iskusni igrači se moraju nositi s pritiskom i biti spremni na sve. Samo tako je moguće reagovati na pravi način ukoliko stvari krenu po zlu", rekao je Malouda.