Prima plaću i čeka transfer
3

Malouda nije upoznao Beniteza ni nakon 56 dana na klupi Chelseaja

Totalsport
Florent Malouda (Foto: AFP)
Florent Malouda (Foto: AFP)
Pomalo nevjerovatno zvuči podatak koji je objavio engleski Daily Mail. Naime, francuski nogometaš Chelseaja Florent Malouda (32) nije upoznao novog menadžera kluba Rafu Beniteza iako je on ekipu preuzeo prije - 56 dana.

Malouda je još prošle sezone bio jedan od ključnih igrača ekipe koja je osvojila Ligu prvaka, a onda kad je uprava krenula u pomlađivanje, otpisan je te mu je rečeno da je slobodan potražiti novi klub.

Međutim, transfer se propustio realizirati, pa je Malouda ostao u Chelseaju i prema svemu će sudeći ostati do juna kada mu ugovor istječe. Još prošle je sezone Malouda skupio 26 premierligaških nastupa i devet u Ligi prvaka, dok ove sezone nije nastupio u nijednoj službenoj utakmici londonskih plavih (nije uvršten na popis 25 igrača prijavljenih za Premierligu, op.a.) iako uredno prima sedmičnu plaću od 100.000 funti.

Maloudin je status prvotno "zamrznuo" bivši menadžer Roberto Di Matteo, a Benitez je po dolasku u novembru samo nastavio njegovu politiku, iako je francuski ljevokrilni igrač od dolaska u klub 2007. godine postigao 35 golova u 149 premierligaških nastupa. Međutim, trenutno je njegovo sudjelovanje u radu prve ekipe toliko da je, pri upitu nedavnom novinara Timesa o dolasku Beniteza, rekao da ga nikada nije sreo.

"Imam 12-mjesečnu predsezonu", šalio se nedavno bivši igrač Lyona na vlastiti račun.

Prošlog je ljeta pred realizacijom bio njegov transfer u Santos, što je na kraju propalo, a u januarskom prijelaznom roku zasad nije bilo ponuda za igrača koji je skupio 80 nastupa u dresu francuske reprezentacije.

Danas je Malouda osuđen na treniranje sa mladom Chelseajevom ekipom, a njegovo je ponašanje usprkos degradaciji i činjenici da je gurnut na klupske margine, besprijekorno.