Nogomet
0

Malkočević: Prošli smo težak put do Evropskog prvenstva i ne mislimo se tu zaustaviti

Klix.ba
Press konferencija selektora reprezentacija iz grupe B Evropskog prvenstva za kadete održana je danas u hotelu Boulevard u Bakuu, saopćeno je na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Selektor bh. tima Sakib Malkočević zahvalio se domaćinu na gostoprimstvu i rekao: "Grupa je izuzetno zahtjevna. Mi smo tu novi i igraćemo protiv Njemačke, Austrije i Ukrajine koje sigurno imaju više iskustva od nas. Međutim i mi smo prošli težak put do Evropskog prvenstva i ne mislimo samo da uživamo u ljepotama Azerbejdžana, već ćemo pokušat da napravimo još neki iskorak. Respektujemo sve reprezentacije i u svakoj utakmici ćemo pružiti maksimum kako bismo što bolje predstavili našu zemlju.“

Na pitanje da li je odličan rezultat iz Elitnog kruga kvalifikacija podigao samopouzdanje u našem timu Malkočević je odgovorio: "Nije bilo lako pobijediti Italiju i završiti kvalifikacije ispred Rusije. Prije toga Rusiju smo pobijedili na razvojnom turniru i vidjeli smo da se možemo nositi sa velikim timovima."

Nakon press konferencije svi selektori su se fotografisali sa peharom namijenjenim pobjedničkoj selekciji na šampionatu Starog kontinenta.