Nogomet
0

Malkočević objavio širi spisak kandidata za prvi nastup BiH na EP

Anadolija
Sakib Malkočević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sakib Malkočević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sakib Malkočević, selektor kadetske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je širi spisak od 25 igrača, kandidata za nastup na predstojećem Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu.

"Na spisku su uglavnom igrači koji su nastupali u dva kvalifikaciona kruga. Nažalost samo 18 možemo povesti u Baku i to će biti oni koji su najspremniji i najkvalitetniji. Momci koji se ne nađu na konačnom spisku također imaju zasluge za plasman na Evropsko prvenstvo i sigurno je da su i oni dio tima. Neka im svima ovo bude motiv više, da još jače rade i da u budućnosti konkurišu i za juniorsku reprezentaciju", rekao je Malkočević.

Na Malkočevićem spisku nalaze se: Tomas Dadić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Nermin Hajdarević (Sloboda Tuzla), Saša Perić (Crvena zvezda, Srbija), Stefan Kovač (Crvena zvezda, Srbija), Nedim Hadžić (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Filip Vasilj (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Benjamin Mušija (Željezničar), Edis Smajić (Sloboda), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Demirel Veladžić (Sarajevo), Ergin Mehuljić (Sarajevo), Amar Beširević (Željezničar), Nikola Vuletić (Hajduk Split, Hrvatska), Milan Mirić (Partizan), Rijad Sadiku (Sarajevo), Amir Velić (Željezničar), Amar Ragipović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (Željezničar), Luka Knežević (Široki Brijeg), Ahmed Buljubašić (Sarajevo), Filip Božić (OFK Beograd, Srbija), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Filip Dujmović (Zrinjski), Predrag Vladić (Partizan, Srbija).

Konačan spisak od 18 putnika za EP u Azerbejdžan Malkočević će odrediti naredne sedmice nakon utakmica 26. kola Premijer omladinske lige BiH.

Reprezentativci će se okupiti 27. aprila u Trening centru Nogometnog saveza BiH (NSBiH) u Zenici, gdje će odraditi mini pripreme. U Baku putuju 2. maja.

Kadeti BiH po prvi put nastupit će na Evropskom prvenstvu, a u Azerbejdžanu su svrstani u grupu B, gdje će za protivnike imati Austriju (5. maja), Njemačku (8. maja) i Ukrajinu (11. maja).