Nogomet
5

Malkočević: Momci su pokazali veliku želju za uspjehom

FENA
Foto: nfsbih.ba
Foto: nfsbih.ba
Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je nastup na evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Azerbejdžanu.

Bh. kadeti danas su u posljednjem, 3. kolu turnira Elitne runde kvalifikacija u Tbilisiju poraženi od Rusije sa 2:1, ali su se zbog dvije pobjede protiv Gruzije i Italije uspjeli plasirati na EP.

Selektor reprezentacije Sakib Malkočević nakon utakmice izjavio je da su naši mladi nogometaši "napravili veliki uspjeh i skinuli ogroman teret sa sebe".

"Momci su pokazali veliku želju za uspjehom i nagrađeni su zbog toga. Iako smo bili oslabljeni neigranjem Dadića i Mirića, iako su i Rusi bili jako motivirani, mi smo odigrali odlično i stvorili i više prilika nego u prethodnim utakmicama. Protivnik je kaznio promašaje i donio neizvjesnost, ali naši igrači su pokazali karakter i ostvarili plasman na EP", izjavio je Malkočević.

Uz čestitke igračima i svojim saradnicima, Malkočević se zahvalio svima koji su podržavali reprezentaciju u nastojanjima da se plasira na veliko takmičenje.