Nogomet
0

Malkočević: Grupa je teška, nezahvalno bi bilo davati velika obećanja

Piše: A. M.
Sakib Malkočević
Sakib Malkočević
Uspjeh juniorske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na kvalifikacionom turniru u Skoplju žele kopirati najbolji bosanskohercegovački igrači u kadetskom uzrastu. Njih je danas prozvao selektor Sakib Malkočević pred prvu rundu kvalifikacija koja će se igrati u Belgiji od 23. do 28. oktobra ove godine.

“Prošla generacija koja je bila među deset najboljih evropskih reprezentacija podigla je ljestvicu, tako da to predstavlja malo breme za ovu novu generaciju koja bez sumnje ima potencijal i kvalitet. Nadam se da će momci na pripreme doći zdravi. Igrali smo deset pripremnih utakmica od kojih smo pet riješili u svoju korist, dok smo poraženi samo od SAD-a”, izjavio je za Klix selektor Sakib Malkočević.

Zmajići će u Belgiji biti sudionici grupe u kojoj će osim nas i domaćina igrati i Švicarska, odnosno Azerbejdžan.

“Grupa je izuzetno teška, kada pogledam ostale grupe vidim da je jedna od najtežih izvučenih. Belgija je redovna učesnica završnica Evropskih prvenstava, dok je Azerbejdžan neugodan i svakome može pomrsiti račune. Mi smo do sad pokazali da se možemo nositi i sa najjačima, pa se nadam da ćemo to u Belgiji potvrditi na pravi način. Dat ćemo sigurno sve od sebe za drugi krug, ali davati velika obećanja u ovako teškoj grupi bilo bi nezahvalno”, dodao je Malkočević koji je posebno pohvalio rad Tehničkog odjela Nogometnog saveza BiH, kao i odličnu saradnju sa ostalim selektorima, prije svih sa Tonijem Karačićem.