Razočaran u svoj bivši klub
0

Maldini: U Milanu me ne žele, možda odem u PSG

Totalsport
Paolo Maldini
Paolo Maldini
Legendarni igrač i kapiten Milana i talijanske nogometne reprezentacije Paolo Maldini razočaran je odnosom bivšeg kluba koji mu ne želi pružiti priliku.

Maldini je za Gazzettu dello Sport izrazio svoju frustriranost nemogućnošću bilo kakvog učestvovanja u radu kluba kojem je poklonio cijelu svoju karijeru. Sada se pojavila mogućnost da dobije šansu u Paris Saint Germainu u kojem su njegova dva dobra prijatelja na važnim funkcijama, sportski direktor Brazilac Leonardo, te trener prve ekipe Carlo Ancelotti. S pojavom informacije o mogućem Maldinijevom angažmanu na Parku prinčeva počelo se postavljati pitanje zašto ga ne žele na San Siru.

"Predsjednik kluba Silvio Berlusconi i članica uprave Barbara Berlusconi u više navrata su baratali mojim imenom, međutim, do sada mi nikakva pozicija u klubu nije ponuđena. Bilo je najava kada su za trenera postavljani prvo Leonardo, a zatim i Allegri, ali sam uvijek nailazio na, da tako kažem, zatvorena vrata svlačionice. Postalo mi je jasno da me u Milanu očito ne žele", požalio se Maldini.

Na upit da li je dobio ponudu PSG-a da se priključi stručnom stožeru na čelu s Ancelottijem, Maldini je odgovorio: "Za sada još nisam, što ne znači da vrlo skoro neću. Sastao sam se s predsjednikom kluba koji ima veliki respekt prema Leonardu i Carlu, a sam klub je u fazi preobrazbe nakon niza godina u kojima nisu ništa osvojili. Sada žele postati jako ime u evropskom nogometu na najvišem nivou, a tu im sigurno mogu pomoći iskustvom i velikom željom da učestvujem u jednom takvom projektu", poručio je Maldini.

Kao potvrda kontakata na najvišem nivou stigao je i posjet utakmici Le Championnata u kojoj je PSG odmjerio snage s Toulouseom.

"U Parizu sam bio kako bih posjetio dvojicu prijatelja. Leonardo me dugo vremena pozivao pa smo odlučili iznenaditi i Carla", rekao je legendarni igrač koji je odigrao 647 utakmica za Milan u kojem je proveo 24 godine.