Nogomet
0

Maldini: Posljednji derbi protiv Juventusa

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Legendarni kapiten AC Milana Paolo Maldini izjavio je za "Sky Sports Italia" da bi mu subotnja utakmica protiv Juventusa mogla biti posljednja protiv tog protivnika.

Iako će krajem juna napuniti 40 godina i uprkos najavama kako se povlači na kraju sezone, odlazak Maldinija u mirovinu još nije sigurna stvar.

Milan u 33. kolu Serije A u subotu gostuje kod Juventusa, a Maldini još ne zna da li mu je to posljednje sudjelovanje u derbiju.

"Ni sam još ne znam hoće li mi subotnja utakmica biti posljednja protiv Juvea. Pobjeda protiv Cagliarija donijela nam je samopouzdanje i sada s optimizmom gledamo prema naprijed. Da nismo pobijedili Cagliari teško bismo uhvatili Fiorentinu", rekao je Maldini.

Milan je pobjedom skočio na peto mjesto tabele, ali i dalje je četiri boda iza Fiorentine i posljednjeg mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

S Milanom je Paolo Maldini osvojio sedam naslova italijanskog prvaka, jedan italijanski kup, pet Superkupova u Italiji, pet puta je bio prvak Evrope i pobjednik evropskog Superkupa, te je osvojio dva naslova Interkontinentalnog prvaka.