Nogomet
0

Maldini: Podržavam igranje Amaurija za Italiju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prije nekoliko dana je prvi centarfor Italije Luca Toni negativno govorio o mogućnosti igranja Brazilca Amaurija za talijansku nogometnu reprezentaciju.

Najveću zamjerku Toni je uputio napadaču Juventusa zbog njegove neodlučnosti i konstantnog vaganja između Brazila i Italije.

  • U momčadi trebamo one koji su spremni cijelog sebe dati za Italiju, a u Amaurijevom pogledu ne znam je li to moguće - rekao je Toni.

No, pozitivno se o toj mogućnosti, pak, očitovao Paolo Maldini, 40-godišnja aktivna legenda talijanskog nogometa i Italije, a njegova riječ ipak ima daleko veći značaj od one napadača Bayerna.

  • Prvo moramo razjasniti stvar da je postalo normalno da jedna nogometna reprezentacija nije čistokrvna. Nikako to ne želim osuđivati, ali ako mogu Francuska, Njemačka, Nizozemska ili Španjolska imati u momčadi igrače afričkog podrijetla i slično, zašto mi ne bi imali Brazilca - rekao je Maldini i dodao ono suštinski u svemu:

  • Jedini plus za dolazak Amaurija među "azzurre" je taj da bi donio sa sobom kvalitetu. On je igrač koji nam u svakom pogledu može pomoći i zato sam potpuno da zaigra za nas.