Uzvratni susreti osmine finala
0

Malaga želi nastaviti bajku u Ligi prvaka, Bayern namjerava dokrajčiti Arsenal

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras su na rasporedu dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, a sastaju se Malaga i Porto te Bayern i Arsenal. Malaga i Porto će voditi veliku bitku za četvrtfinale, dok je Bayernu preostao lakši dio posla protiv Arsenala na putu do četvrtfinala.

Malaga - Porto

Poraz od Porta na Dragau je bio prvi za Malagu u ovoj sezoni Lige prvaka, a u uzvratu je potrebna dobra partija kako bi španska ekipa nastavila sanjati svoj san u debitantskom nastupu u Ligi prvaka. U prvom je susretu svojim golom pobjedu Portu donio Joao Moutinho. Malaga svoju šansu vidi u sjajnim igrama na domaćem terenu te gaji nadu u preokret i plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Međutim, igrači porta su poručili da se ne namjeravaju zaustavljati te imaju ambicije za osvajanje trofeja.

Foto: AFP
Foto: AFP
Bayern - Arsenal

Pobjeda od 3:1 na Emiratesu daje Bayernu ogromnu prednost nad Arsenalom u uzvratnom susretu u Minhenu. Bayern je veoma blizu četvrtog četvrtfinala u posljednjih pet godina u Ligi prvaka, dok Arsenalu ozbiljno prijeti treća eliminacija zaredom u osmini finala. Bavarci su prema mišljenju mnogih već u četvrtfinalu, ali ipak treba sačekati i preostalih 90 minuta ovog duela.