Nogomet
0

Malaga najavila: Idemo pred vrhovni sportski arbitražni sud

Totalsport
Uprava španskog nogometnog prvoligaša Malage odlučila je da će se na UEFA-inu kaznu, izbacivanje iz europskog takmičenja iduće sezone s mogučnošću izbacivanja i na dodatnu sezonu, žaliti Sportskom arbitražnom sudu (CAS).

Nakon što je u saopćenju za medije objavila svoje nezadovoljstvo, odnosno ogorčenje kaznom koju joj je UEFA-a propisala zbog neplaćenih dugova prema igračima, klubovima i poreznoj službi, Malaga je nedugo nakon toga i najavila borbu za pravdu i to pred Vrhovnim sportskim sudom.

"Idemo na CAS! Igrači i uprava kluba su složni u tome, a podupire nas i Španski nogometni savez", saopćili su iz Malage.

Podsjetimo, Malaga je preko ljeta zapala u financijske poteškoće kada su katarski vlasnici odlučili povuči svoj kapital, pa je osim rasprodaje morala i isplatiti sva dugovanja, za koja, naravno nije imala novaca.

Recimo i da je i ove sezone Malaga na najboljem putu da osigura nastup u Ligi prvaka i iduće sezone, s obzirom da igra sjajno i trenutno drži četvrto mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za najjače klupsko nogometno takmičenje Europe.