Nogomet
1

Majstorije Di Natalea i Muriela presudile Širokom, Udinese slavio 3:1

Piše: Edin Isanović
(Foto: Klix.ba)
Nogometaši Širokog Brijega poraženi su u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige. Talijanski Udinese slavio je na Bilinom Polju sa 3:1 i tako osigurao plasman u narednu rundu.

Revanš za sedam dana bit će samo formalnost. Golove za goste postigli su Di Natale (nije iskoristio jedanesterac u drugom poluvremenu) i Muriel dva puta. Jedini pogodak za bh. predstavika djelo je Ćorića. Utakmicu je posmatralo blizu četiri hiljade gledalaca.

U uvodu meča bh. predstavnik je pokušavao stvoriti priliku pred golom Kelave. Ipak, većina napada završavala je oko šesnaesterca gostiju koji su sa lakoćom otklanjali opasnost. Iz prve ozbiljnije prilike Udinese je poveo. Di Natale je izveo slobodan udarac sa nekih 25 metara, sjajno je šutirao i lopta je završila u mreži.

I nakon vodstva crno-bijeli su nastavili atakovati ka golu Bilobrka. Igrao se 22. minut kada je Muriel oprobao svoj udarac. Međutim, bio je neprecizan. Ipak, je pogodio devet minuta kasnije. Di Natale ga je sjajno uposlio, a Muriel zakucava loptu u mrežu za 0:2.

Razlika u kvalitetu bila je očigledna. Praktično svaki napad tima iz Udina bio je opasan za Široki Brijeg. U 33. minuti Landeka je pokušao iz daljine. Bio je neprecizan. U 39. minuti semafor je pokazivao 0:3. Ovoga puta Murielu je asistirao Pereira. Čuvar mreže tima sa Pecare po treći put je vadio loptu iz mreže. Vodstvom gostiju od 0:3 otišlo se na odmor.

U 53. minuti Ivanković je šutirao iz daljine, ali je Kelava bio oprezan. Dvostruki strijelac Muriel pokušao je lobovati Bilobrka u 63. minuti, no lopta odlazi preko gola. Dvije minute poslije Ješe je u svom šesnaestercu igrao rukom, a sudija je pokazao na kazneni udarac. Di Natale je panenkom pokušao postići pogodak, ali je Bilobrk odbranio.

Sjajnu akciju izveli su igrači Širokog Brijega u 77. minuti. Barišić je proigrao Ćorića koji matira Kelavu za 1:3. Igrao se 81. minut kada je Barišić iz dobre prilike šutirao pored gola.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.