Brazilac optimističan
2

Maicon: Manchester City će vladati Evropom

Klix.ba
Douglas Maicon
Douglas Maicon
Nogometaš Manchester Cityja Douglas Maicon pun je samopouzdanja i vjeruje kako je samo pitanje vremena kada će njegov tim osvojiti Ligu prvaka.

City je drugu godinu zaredom ispao iz ovog takmičenja već nakon grupne faze, no Maicon to nije primio tragično. On je, podsjetimo, ovaj trofej već osvojio 2010., i to sa ekipom milanskog Intera, koju je s klupe vodio Jose Mourinho. Uvjeren je, međutim, kako su njegovi sadašnji saigrači, koje predvodi trener Roberto Mancini, predodređeni za uspjeh u elitnom takmičenju.

"Cityju ništa ne nedostaje. To je sjajan klub čiji igrači igraju sve bolje iz mjeseca u mjesec. Klub je u stalnom rastu te će prije ili kasnije osvojiti Ligu prvaka jer je sve podređeno tome. City će tada vladati Evropom", istakao je brazilski internacionalac, prenosi The Sun.

Dodaje kako je velika razlika između Lige prvaka i engleskog nacionalnog prvenstva. "Imamo sjajne igrače, no njima treba više iskustva kada je riječ o Ligi prvaka. Te utakmice su bitno različite od onih koje se igraju u prvenstvu", zaključio je Maicon.