Narušeni odnosi u Interu
0

Maicon i Chivu bijesni na ''egoistične saigrače''

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Verbalne trzavice narušile su dodatno atmosferu u taboru talijanskog i evropskog prvaka Intera nakon subotnjeg poraza 1-0 na Olimpicu protiv Rome u derbiju 5. kola Serije A.

Interovi internacionalci u obrambenim redovima, Brazilac Douglas Maicon i Rumun Cristian Chivu, otvoreno su prozvali svoje suigrače sa ofanzivni(ji)m zadaćama za egoizam!

"Imali smo priliku osvojiti i sva tri boda u derbiju, a kamoli bar jedan, ali u našoj ekipi nije bilo dovoljno zalaganja! Napravili smo mnogo grešaka i Roma je to znala iskoristiti. Ponekad je bolje izgubiti i s 3-0 nego ovako, u sudijskoj nadoknadi (Vučinić je pogodio u drugoj minuti sudijske nadoknade, op.a.). Nije ovo ni sjena naše ekipe kakva je bila u prethodnoj utakmici protiv Barija (pobjeda 4-0). U napadu sam vidio previše egoizma", oštrog je jezika bio Maicon na račun saigrača.

Još više je ''poludio'' Cristian Chivu, kojeg je trener Rafael Benitez postavio na lijevi bok, iako se zna da Rumun preferira poziciju srednjeg stopera. Chivu je u toku utakmice bio vidljivo ljut zbog indoletnog pristupa ofanzivnijih igrača u defanzivnim zadacima, te je zagrmio prema svojoj klupi:

"Ako se ovako nastavi, ja idem iz igre! Ili natjerajte ''ove'' da trče, ili izvadite mene iz igre", povikao je prema svom treneru.

Benitez ga je čak i poslušao...

"Chivu je zatražio zaštitu, jer je stalno ostajao sam u ''jedan na jedan'' situacijama sa Jeremyjem Menezom, a rano je dobio i žuti karton. Zbog toga sam uveo Sulleyja Muntarija da pomogne Chivuu".