"AS"
0

Madrid daje novac i još životinja za slavnog Paula

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Hobotnica Paul definitivno je bio jedan od zvijezda Svjetskog nogometnog prvenstva koje je završeno prošle nedjelje na tlu Južnoafričke Republike, a gdje je slavila španska reprezentacija.

Iz svog doma, oberhauzenskog akvarija Sea Life, hobotnica je hrleći prema hrani tačno prognozirala rezultate osam utakmica. Pogodila je sve ishode ogleda u kojima su sudjelovali njemački reprezentativci, a pogodila je i ko će slaviti u finalnom ogledu.

Zavrijedila je time, s potpunim pravom, veliku pažnju javnosti, a i nakon kraja Svjetskog prvenstva nastavlja se pomama za njim.

Stručnjaci u oglašivačkoj industriji navode da je trenutno cijena ove najpopularnije životinje u svijetu između vrtoglavih dva i tri miliona engleskih funti, unatoč tome što vjerojatno neće dugo živjeti. Naime, trenutno je hobotnica Paul star 2,5 godine i pred sobom ima oko šest preostalih mjeseci života, s obzirom na prosječni životni vijek osmokrakih mekušaca.

No, primjerice, madridski zoološki vrt se javio i nudi otkup Paula kolegama iz Oberhausena. Kako navodi španjolski As, dotični su ponudili pristojnu svotu novca, kao i određenu zamjenu uz to. No, zasad nije poznato koliko Madriđani nude novaca, kao i koju životinju zauzvrat.