Nogomet
0

Macheda: Nisam se nadao niti da ću biti na klupi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski 17-godišnji napadač Manchester Uniteda Federico Macheda oduševljen je svojim debijem u dresu Manchester Uniteda u jednoj službenoj utakmici.

A kako i ne bi bio. Zabio je odlučujući gol za neizmjerno vrijednu 3-2 pobjedu nad Aston Villom u 31. kolu Premiershipa, koja je njegovom klubu vratila vrh tabele.

  • Ovo je najljepši dan mog života i oduvijek sam sanjao o ovako nečem. Ne mogu opisati koliko sam uživao na terenu – rekao je Macheda nakon dvoboja s Aston Villom.

Mladi je napadač objasnio i kome posvećuje ovaj gol.

  • Odmah sam nakon gola potrčao prema porodici na tribinama. Zaslužili su ovaj gol jednako kao i ja i bili su jako ponosni na mene. Pamtit ću ovaj dan do kraja života, ali moj se život sada neće promijeniti. Želim samo nastaviti napredovati i uživati u nogometu – dodao je ovaj talijanski napadač, koji je stigao na Old Trafford 2007. godine iz Lazija.

Macheda također otkriva kako se u utakmici protiv Aston Ville usprkos izostancima brojnih igrača (Rooney, Berbatov, Scholes, Anderson, Ferdinand, Vidić) nije niti nadao da će biti uopće na klupi, a kamoli ući u igru (u 61. minuti umjesto Nanija).

  • Iskerno govoreći bio sam jako iznenađen kada sam saznao da ću biti na klupi. Jučer sam dobio poziv iz Italije da se priključim reprezentaciji (talijanska U19 reprezentacija), ali Sir Alex je rekao da moram ostati jer bih mogao biti na klupi. Tada sam saznao da bih mogao dobiti priliku.