Pridružio se Ibiševiću
1

Macheda iz Manchester Uniteda na posudbu u Stuttgart

Totalsport
Federico Macheda, 21-godišnji talijanski napadač Manchester Uniteda, igrat će do kraja ove sezone na posudbi u njemačkom prvoligašu Stuttgartu, za koji igra i bh. reprezentativac Vedad Ibišević…

Macheda je u Mancester United stigao 2007. godine, a prvi profesionalni ugovor potpisao je godinu dana nakon toga. Postao je poznat širokoj javnosti u aprilu 2009. godine kada je, kao zamjena, bio strijelac pobjedničkog pogotka protiv Aston Ville u sudijskoj nadoknadi. Međutim, za pravu priliku se Talijan nikada nije uspio izboriti. Ovo mu je već treća posudba, nakon što je u tom statusu ranije igrao u Sampdoriji, odnosno Queens Park Rangersu. Nakon povratka u Manchester United, ove sezone je uglavnom igrao za U-21 ekipu.

"Željeli smo dovesti napadača i drago nam je da nam stiže Macheda, mladi napadač željan dokazivanja i koji nam odgovara po svom profilu. Dolazi iz vrhunskog kluba u kojem je pokazao što i koliko može. Nadamo se da će se što prije uklopiti u našu ekipu", istaknuo je Fredi Bobic, sportski direktor Stuttgarta.