Ozbiljne pripreme izraelskog kluba
0

Maccabi Haifa očajnički želi pobijediti Borac

Sarajevo-x.com
Kampanja izraelskog Maccabi Haife u nastojanju da "dohvati" grupnu fazu Lige prvaka drugi put u posljednje tri godine, započet će sljedećeg mjeseca protiv bh. šampiona Borca iz Banje Luke, piše The Jerusalem Post.

Nakon što su u sezoni 2009/2010. postali prvi tim u historiji Lige prvaka koji je završio grupnu fazu bez ijednog osvojenog boda i postignutog pogotka, ekipa Haife očajno želi zaboraviti ovaj neuspjeh i ispraviti greške. Prva prepreka na tom putu je naš prvak Borac. Prvi susret se igra za tri sedmice.

"U fudbalu danas ne postoji lagan protivnik. Naučit ćemo sve što možemo o našem Borcu i učiniti sve da prođemo u sljedeću fazu Evropske lige", rekao je trener Haife Elisha Levym, koji je ovu ekipu protekle sezone doveo do druge titule prvaka Izraela u posljednje tri godine svog boravka u klubu.

Banjalučki Borac je prvu titulu državnog prvaka osvojio nedavno završene sezone. Prošle godine je nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu završio u drugom pretkolu porazom od švicarskog kluba Lausanne. To je ujedno bio i jedini evropski nastup za Borac u posljednjih 20 godina.

Prva utakmica se igra na stadionu Haife 12/13. jula, a nakon sedam dana slijedi uzvrat u Banjoj Luci.