Pobjeda nad Quevillyjem
0

VIDEO / Lyonu naslov u Francuskom kupu

Totalsport
Igrači Lyona slave osvajanje Francuskog kupa (Foto: AFP)
Igrači Lyona slave osvajanje Francuskog kupa (Foto: AFP)
Nogometaši Lyona pobjednici su Francuskog kupa. U finalu igranom na pariškom Stade de Franceu svladali su trećeligaša Quevilly s 1-0.

Lyonu je to peti osvojeni Francuski kup u historiji i prvi trofej nakon 2008. godine.

Quevilly je u ovosezonskom izdanju kupa izbacio prvoligaše Marseille i Rennes, ali za treću veliku senzaciju ipak nije imao snage. Praktično je cijelo vrijeme bio u podređenom položaju iako je u 66. minuti imao dobru priliku, no loptu je nakon udarca Anthonyja Laupa golman Lyona Hugo Lloris vrhovima prstiju skrenuo u prečku.

Lyon je do vodstva, a pokazalo se i pobjedničkog pogotka, stigao u 28. minuti kad je Alaxandre Lacazette dobio duel s golmanom Quevillyja Yassineom El Kharroubijem na desnoj strani kaznenog prostora, te potom zavrnuo loptu u sredinu gdje ju je dočekao i u praznu mrežu pospremio Lisandro Lopez. Bio mu je to već sedmi pogodak u šest ovosezonskih utakmica u Francuskom kupu.

Spomenimo i da je Lyon, točnije Lacazette, u 50. minuti pogodio prečku, a u završnici je Jimmy Briand izbio sam pred El Kharroubija, ali ga nije uspio svladati.

Ti se promašaji, ipak, nisu pokazali skupim, Lyon je osvojio trofej i ulaznicu za Evropsku ligu. Ukoliko, pak, kojim slučajem kroz prvenstvo uspije uhvatiti Ligu prvaka, onda će u Evropsku ligu Quevilly koji je i drugi put u historiji poražen u finalu Francuskog kupa. Davne 1927. je bolji bio Marseille.  Francuski kup, finale:

Lyon - Quevilly 1-0 (Lopez 28)