Nogomet
0

Lyonovi navijači tražili ostavku Puela

Totalsport
Claude Puel (Foto: AP)
Claude Puel (Foto: AP)
Nakon domaćeg poraza Lyona od PSG-a u produžetku s 2-1, u sklopu osmine finala francuskog Liga kupa, nezadovoljni navijači "lavova" na Gerlandu tražili su ostavku trenera Claudea Puela.

Lyon je bio vrlo blizu pobjedi u tvom dvoboju, jer je od 38. minute vodio golom Brianda sve do četiri minute prije kraja dvoboja, kada je Bodmer poravnao na 1-1. Lyonov je poraz potpisao njegov bivši igrač iz davnih vremena (od 1994. do 1998. godine) Ludovic Giuly.

Navijačima Lyona poraz je, očito, pao dosta teško. Igrače i trenera Claudea Puela ispratili su s terena zvižducima, a isto tako su izvjesili transparent na kojem su šefa struke pozvali na ostavku.

Jasno, navijači nisu razočarani samo zbog poraza od PSG-a, već i zbog blijedih nastupa svojih miljenika u prvenstvu. Lyon nakon 10 odigranih kola drži tek 14. mjesto s 12 osvojenih bodova. Međutim, predsjednik Jean-Michel Aulas i ranije je dao do znanja da Puelova pozicija nije ugrožena...

"Razočaran sam najviše zbog igrača koji su, zapravo, odigrali odlično protiv PSG-a. Jedno zbog čega ih se može kritikovati je što nisu uspjeli još nekim pogotkom zaključiti utakmicu i spriječiti preokret koji se na kraju i dogodio. U produžecima smo pokušavali, ali su igrači već bili i umorni. Nije ugodno kada izgubiš, ali ostajem vrlo pozitivan. Čeka nas Sochaux u prvenstvu, a vrlo brzo nakon toga i Benfica u Ligi prvaka. Zadovoljan sam učinkom tima u zadnjih mjesec dana, iako nismo uvijek za taj učinak bili i nagrađeni. Nogomet je ponekad i nepravedan", govorio je nakon dvoboja s PSG-om Puel.

Aludirao je, pritom, na činjenicu da je Lyon posljednji poraz u 90 minuta igre pretrpio još 25. septembra od Saint Etiennea (0-1). Nakon toga je, a prije ovog poraza od Parižana u produžetku, uknjižio dvije pobjede i remi u Le Championnatu, te još dvije pobjede u Ligi prvaka.