Nogomet
0

Lyonov trener Garde uoči derbija: Svi znamo da će PSG biti prvak

Totalsport
Remi Garde
Remi Garde
Remi Garde, trener Lyona, vodeće ekipe francuskog prvenstva, tvrdi kako je "jasno da će PSG na kraju sezone slaviti naslov prvaka".

Lyon će u nedjelju gostovati kod PSG-a na Parku prinčeva u velikom derbiju 18. kola Le Championnata. Lyon je vodeći na tabeli s 35 bodova, a PSG je drugi s 32 boda, koliko ima i Marseille na trećem mjestu. Pariska ekipa bi u slučaju nedjeljne pobjede preuzela čelnu poziciju na tabeli zbog bolje gol-razlike.

"Utakmica je važna, ali nije krucijalna. Nećemo nakon nje moći izvući nikakav zaključak. Ionako svi znamo ko će na kraju biti prvak", rekao je Garde, misleći, dakako, na parisku ekipu.

"Mi smo među onim ekipama koje im žele nauditi zakomplicirati život, što je duže moguće. To je naš cilj. Pokušati ih omesti na njihovom putu", dodao je Garde.

Vrlo slično je govorio i Lyonov predsjednik Jean-Michel Aulas, nakon što je bogati pariski klub zadnje dvije utakmice dobio rezultatom 4-0, kod kuće protiv Eviana i u gostima kod Valenciennesa.

"Mi čak i ne razmišljamo o borbi za naslov prvaka s PSG-om. Oni nas plaše svojim rezultatima. Ako bismo rekli da nismo prestrašeni nakon što su oni zadnje dvije utakmice dobili sa 4-0, to bi bio udar na njihovog trenera Carla Ancelottija i sportskog direktora Leonarda", rekao je Aulas.

Paris Saint-Germain je i prošle sezone bio najveći favorit za naslov, ali je prvak na kraju postao "mali" Montpellier.

Sedmerostrukom francuskom prvaku Lyonu će u nedjelju u Parizu nedostajati povrijeđeni vezni igrači Clement Grenier i Yoann Gourcuff. Izostat će i napadač Alexandre Lacazette, koji je zadobio povredu mišića u Lyonovom podbačaju u srijedu, domaćem remiju protiv Nancyja 1-1. Desni bek Anthony Reveillere, koji je u toj utakmici bio zamijenjen zbog povrede, upitan je za nedjelju utakmicu u Parizu.