Nogomet
0

Lyonov predsjednik zadivljen Barcelonom

Totalsport
Tvorac velikog Lyona Jean-Michel Aulas rekao je da se više divi Barceloni kao klubu, nego Manchester Unitedu i svom vlastitom Olympiqueu Lyonu.

" Lyon neće biti zadovoljan dok ne uđe među najbolje nogometne klubove Evrope", izjavio je Aulas listu Le Monde, napomenuvši da mu je želja slijediti uzor Barcelone prije nego Manchester Uniteda, usporedivši dvoje finalista ovogodišnje Lige prvaka.

"Više mi se sviđa Barcelonin model poslovanja, jer je klub u vlasništvu članova pretplatnika i ima bitno bolji porezni status od Manchester Uniteda, koji je po mom mišljenju klub skorojevića", ocijenio je Aulas.

Ovaj je informatički poduzetnik preuzeo Lyon u drugom dijelu osamdesetih, digao ga iz druge lige prvo do Kupa UEFA, pa do Lige prvaka i napokon do sedam uzastopnih francuskih titula, no u Evropi nikad nije uspio otići dalje od četvrtfinala.

"U iduće četiri godine moramo ući među pet najjačih evropskih klubova, u koju svrhu ćemo sagraditi novi i veći stadion", rekao je jedan od najuspješnijih francuskih menadžera zadnjih četvrt stoljeća i nastavio:

"Ove smo godine ostali bez trofeja, no bilo je to za očekivati, jer je svake sezone sve teže produžavati niz uzastopnih titula. Velika očekivanja polažemo u trenera Claudea Puela, koji je došao prošlog ljeta, i koji sada ima jednake ovlasti kao Arsene Wenger u Arsenalu ili Alex Ferguson u Manchester Unitedu", nastavio je Aulas, te je na kraju zaključio:

"Nadamo se i ostanku Karima Benzeme, koji nam je rekao da žće u Lyonu igrati i sezonu 2009/10. To može promijeniti jedino neka ponuda koja se naprosto ne može odbiti."