Bernard Lacombe
0

Lyon želi Džeku, Mancinija, Camoranesija...

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sedam godina uzastopno su nogometaši Lyona osvajali naslov prvaka francuskog Le Championnata. Serija je stala ove sezone.

Bordeuax je došao do naslova prvaka, Marseille je bio drugi, a Lyon treći, no čak je i ove sezone Lyon imao krucijalnu ulogu u odlučivanju. Naime, njegova pobjeda na marsejskom Velodromeu je uvelike uvjetovala da Bordeaux osvoji krunu.

Jedna generacija na Gerlandu, ona predvođena Brazilcem Juninhom, je očigledno gotova sa svojim djelovanjem, te klub ima namjere stvoriti tim novih pobjedničkih obrisa.

Bernard Lacombe, sportski direktor Lyona, je najavio dosta zanimljivog.

  • Mnogo interesantnih igrača imamo u planu. Neki pregovori su počeli, pa tako mogu reći da smo blizu Cissokhoa iz Porta ili Bastosa iz Lillea. No, to nije ono najbitnije što će se dogoditi - rekao je Lacombe.

Ovisno o tome hoće li se i gdje prodati najbolji igrač Lyona Karim Benzema, ovisi i to ko bi mogao u suprotnom smjeru. Trenutno su Benzemi najbliži Barcelona, Milan i Juventus, ali bez obzira na to Lyon želi Abidala iz Barcelone.

  • Ne samo Abidala. Traju pregovori s Amantinom Mancinijem iz Intera, a i Edin Džeko je igrač o kojem sve češće pričamo na našim sastancima - završio je Lacombe.