Francuski kup
0

Lyon pobijedio PSG u Parizu

Totalsport
Foto: ArhivAFP
Foto: ArhivAFP
Nogometaši Lyona plasirali su se u polufinale francuskog nogometnog Kupa nakon pobjede kod PSG-a 3-1. Bio je to veliki derbi u četvrtfinalu i vjerojatni "finale prije finala".

Prije nekoliko kola u francuskom Le Championnatu te su dvije ekipe odigrale na Gerlandu fantastičnu utakmicu. Završilo je tada bez pobjednika (4-4), a nakon prvog dijela današnjeg ogleda mogao se namirisati sličan rezultat. Naime, nakon 45 minuta je Lyon vodio 2-1, no do kraja je postignut samo još jedan gol, a lopta se zakotrljala u domaćoj mreži.

Poveo je domaćin golom Nenea u 19. minuti iz penala, no Lyon je okrenuo rezultat u svoju korist pogocima Šveđanina Källströma u 25. i Argentinca Lopeza u 39. Na kraju, u 92. minuti, domaće je nade definitivno ugasio Gomis. Hrvatski nogometaš Dejan Lovren je odigrao svih 45 minuta za Lyon, te je jedini požutio u sastavu "lavova".

U još jednom prvoligaškom ogledu Rennes je u gostima pobijedio Valenciennes 3-1, a posao je gostima bio olakšan od 42. minute kada je pocrvenio domaći igrač Kadir.

Recimo da su velika iznenađenja porazi Montpelliera i Marseillea u ovoj fazi takmičenja.

Francuski kup, četvrtfinale:

PSG - Lyon 1-3 (Nene 19-11m / Källström 25, Lopez 39, Gomis 90+2) Valenciennes - Rennes 1-3 (Samassa 32 / Pitroipa 12, Boye 53, Hadji 87)

Gazelec Ajaccio - Montpellier 1-0 (Bocognano 75)