Liga prvaka, grupa E
0

Lyon nanio "redsima" četvrti uzastopni poraz

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Užasno razdoblje Liverpoola traje i dalje, "redsi" su doživjeli i četvrti poraz u nizu. Posljednji im je nanio Lyon u 3. kolu grupe E Lige prvaka. Francuzi su na Anfieldu slavili s 2-1.

Porazi protiv Fiorentine u Ligi prvaka, pa od Chelseaja i Sunderlanda u Premier ligi narušili su samopouzdanje Benitezovih nogometaša, a na sve su se nadovezale i brojne ozljede. Prvi napadač engleskoga kluba Fernando Torres nije ni zaigrao, dok je kapetan Steven Gerrard morao izaći već u 25. minuti.

U takvoj situaciji Liverpool je ipak uspio povesti u 41. minuti. Fabio Aurelio je nabacio s lijeve strane, lopta je prošla kroz šumu nogu i pala pred Yossija Benayouna koji je poslao loptu iza golmana Huga Llorisa. Izjednačenje Francuzima donio je Maxime Gonalons u 72. minuti nakon kornera. Liverpoolov golman Pepe Reina najprije je odbio loptu, potom obranio i dva udarca, ali treći, Gonalonsov, nije mogao.

U jeku Liverpoolovih napada, Lyon je u posljednjoj minuti izveo kontru, bh. reprezentativac Miralem Pjanić je povukao po desnoj strani, loptu je na kraju u kazneni prostor ubacio Sidney Govou, a Cesar Delgado je donio francuskom klubu i treću pobjedu u Ligi prvaka ove sezone.

U drugoj utakmici skupine gledatelji su u Budimpešti vidjeli sedam pogodaka, ali ne i pobjedu Debrecena koji je kao domaćin dočekao Fiorentinu u glavnome mađarskom gradu. Talijani su na koncu slavili s 4-3 uz dva pogotka Adriana Mutua. Debrecen je poveo već u drugoj minuti, ali u dvadesetoj je već bilo 3-1 za goste. Nadu je Mađarima u 88. vratio Coulibaly koji je pogodio za 3-4, ali vremena za preokret nije bilo.

Liga prvaka, grupa E, 3. kolo:

Liverpool – Lyon 1-2 (Benayoun 41 / Gonalons 72, Delgado 90)

Debrecen – Fiorentina 3-4 (Czvitkovics 2, Rudolf 28, Coulibaly 88 / Mutu 6, 20, Gilardino 10, Santana 37)

Poredak: 1. Lyon 9, 2. Fiorentina 6, 3. Liverpool 3, 4. Debrecen 0