Nogomet
0

Lyon i Real osigurali osminu finala

FENA
Nogometaši Lyona i Real Madrida osigurali su plasman u osminu finala Lige evropskih prvaka.

Lyon je u četvrtom kolu u gostima savladao Olympiacos sa 4:1 i tako došao do četvrte pobjede u ovom takmičenju. Lyon je jedini klub koji ima stopostotan učinak u Ligi prvaka. Pored Lyona, plasman u osminu finala osigurao je Real, koji je sinoć u gostima savladao Rosenborg sa 2:0.

U E-grupi domaćini su ostvarili stopostotni učinak. Schalke je savladao Fenerbahce sa 2:0, dok je PSV iz Eindhovena pobijedio Milan sa 1:0. Time se situaciju u ovoj grupi potpuno zakomplicirala, jer dva kola prije kraja sve četiri ekipe imaju šansu za prolaz u osminu finala.

Nogometaši Betisa iz Seville nanijeli su prvi ovosezonski poraz engleskom prvaku Chelseau, u utakmici 4. kola G-grupe Lige prvaka. Prvo mjesto u grupi prigrabio je Liverpool pobjedom 3:0 nad Anderlechtom. U ovoj grupi tri ekipe, Liverpool, Chelsea i Betis konkuriraju za osminu finala, dok je Anderlecht izgubio sve šanse člak i za treće mjesto.

U H-grupi Inter iz Milana je pobjedom nad Portom ostao na prvom mjestu s izglednim šansama za plasman u osminu finala. Milanezima je za prolaz u osminu finala dovoljan i remi u narednom meču protiv slovačke Artmedije, najvećeg iznenađenja Lige prvaka.

Za drugo mjesto borit će se Artmedia, Rangers i Porto.