Nogomet
0

Löw: Da su barem Bayern i Borussia prošle godine igrali u finalu Lige prvaka

Totalsport
Joachim Löw (Foto: AFP)
Joachim Löw (Foto: AFP)
Dva njemačka kluba, Bayern i Borussia Dortmund, u subotu će na londonskom Wembleyju odigrati finalnu utakmicu Lige prvaka. Selektor njemačke reprezentacije Joachim Löw žali što se to finale nije dogodio 12 mjeseci ranije.

Bayern je, doduše, bio sudionik finala i prošle sezone, ali ga je izgubio na svom terenu od Chelseaja koji je bio uspješniji u izvođenju penala. Joachim Löw tvrdi da je Bayernov poraz u velikoj mjeri utjecao i na nastup njemačke reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj prošle godine. 'Elf' je izgubio polufinale od Italije s 2-1.

"Da su kojim slučajem Bayern i Borussia prošle godine ostvarili ovogodišnji rezultat, taj zamah bi sasvim sigurno bio vrlo dobar i koristan i za našu reprezentaciju na Euru. Njemački reprezentativci iz dvaju klubova-finalista su trenutno puni samopouzdanja. Prošle godine se bilo teško nositi sa razočaranjem Bayernovih igrača zbog izgubljenog finala Lige prvaka u Minhenu. Na putu do naslova na Euru nedostajala nam je njihova euforija i lakoća izvedbe. Da je Evropsko prvenstvo ovoga ljeta, situacija bi za nas sigurno bila puno povoljnija", smatra Löw.