Nogomet
0

Luxemburgo: Ronaldinho bi mogao opet igrati za Brazil

Totalsport
Ronaldinho
Ronaldinho
"Ronaldinho bi ponovo mogao zaigrati za Brazil", rekao je trener Flamenga Vanderlei Luxemburgo nakon utakmice protiv Santosa koju je njegova ekipa dobila sa 5-4 uz hat-trick brazilskog genijalca.

Osvajač Svjetskog prvenstva 2002. godine, Ronaldinho, nakon dvije turbulentne godine provedene u Milanu počeo je ponovo ličiti na igrača koji je svojevremeno bio proglašen za najboljeg nogometaša svijeta. U utakmici u kojoj je Flamengo zaostajao 3-0, Ronaldinho je ugradio hat-trick kojim je njegova ekipa preokrenula susret protiv Santosa za koji je Neymar zabio dva pogotka.

"Nakon samo 90 minuta igre ljudi su već počeli pričati o potrebi da Ronaldinho zaigra za brazilsku izabranu vrstu. Ako želi može ponovo imati desetku u reprezentaciji. Ono što ja moram napraviti je pomoći mu da ponovo igra nogomet, a sve ostalo je na njemu", rekao je bivši selektor Brazila Luxemburgo.

Od šokantnog ispadanja Brazila u četvrtfinalu južnoameričkog prvenstva Copa Americe od Paragvaja na jedanaesterce, selektor Mano Menezes je pod velikim pritiskom da pozove neka od "velikih" imena koja su već jedno duže vrijeme van reprezentacije.