Rimljani u borbi za Evropu
71

Lulić: U utakmici s Interom idemo na sve ili ništa

Piše: Dalibor Bošnjak
Senad Lulić (Foto: Arhiv/AFP)
Senad Lulić (Foto: Arhiv/AFP)
Oporavljeni bh. reprezentativac i igrač Lazija Senad Lulić je najavio borbu za sve ili ništa u posljednjem kolu Serije A u kojem rimska ekipa dočekuje Inter. Lazio ima priliku osigurati plasman u Evropsku ligu, a možda i "dohvatiti" Ligu prvaka.

Bh. reprezentativac Senad Lulić se nakon duže pauze zbog povrede u nedjelju vratio na teren i igrao u utakmici u kojoj je njegov tim kao gost slavio protiv Atalante rezultatom 2:0. U razgovoru za portal Klix.ba popularni Lula je rekao da se osjeća dobro i da mu je drago zbog povratka na teren.

"Zadovoljan sam razvojem situacije i svojom igrom s obzirom na to da sam dugo odsustvovao s terena. Još uvijek imam blage bolove, ali će sve biti uredu, siguran sam", izjavio je Lulić.

Lazio je u prošlom kolu upisao pobjedu i trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u Evropsku ligu sljedeće sezone.

"Naš cilj od samog početka sezone je bio igranje na međunarodnoj sceni. Žalimo zbog Lige prvaka, jer Udinese sada ima najveće šanse. Teško je vjerovati da će takva ekipa ispustiti stečenu prednost. No, bez obzira na sve, svi u klubu su zadovoljni dosadašnjim učinkom", rekao je Lulić.

Lazio u posljednjem kolu može osigurati nastup u Evropskoj ligi, ali i ostati bez ovog takmičenja, jer na Olimpico stiže direktni konkurent, ekipa Intera, koja na Olimpico dolazi puna samopouzdanja nakon pobjede nad gradskim rivalom Milanom. Pobjede li Laziali, ili ostanu neporaženi, sljedeće sezone će igrati po rejtingu drugo takmičenje u Evropi. Ukoliko izgube protiv Intera, a Napoli pobijedi ili odigra neriješeno protiv Siene na domaćem terenu, Rimljani će ostati bez nastupa u Evropi.

Moguć je i scenario koji Lazio vodi u Ligu prvaka, a to je pobjeda nad Interom i poraz Udinesea kod Catanije.

"Protiv plavo-crnih će biti teško, jer je ulog velik i posljednje je kolo. Oni su blagi favoriti, ali mi idemo na sve ili ništa", završio je Lulić.