Nogomet
0

Luis Figo kandidat za sportskog direktora PSG-a

Totalsport
Luis Figo
Luis Figo
Prema pisanju francuskog dnevnika Le Parisiena, dvojica penzionisanih portugalskih nogometaša, Luis Figo i Pauleta, glavni su kandidati za funkciju sportskog direktora PSG-a.

Podsjetimo, Brazilac Leonardo je napustio poziciju sportskog direktora na Parku prinčeva i to nakon što ga je Disciplinska komisija Francuske nogometne lige (LFP) suspendirala na 13 mjeseci zbog incidenta koji se dogodio nakon utakmice Le Championnata protiv Valenciennesa, 5. maja.

Kamera je tada uhvatila bivšeg trenera Milana i Intera kako se na ulazu u sudijsku svlačionicu ramenom namjerno sudara sa sudijom Alexandreom Castrom.

U svakom slučaju, PSG je u potrazi za novim sportskim direktorom, a izbor je, čini se, sužen na dva imena. Figo se prilično iznenađujuće našao na popisu. Nakon što je završio igračku karijeru, u kojoj je nosio dresove Sportinga, Barcelone, Real Madrida i Intera, Figo je radio samo kao ambasador Nerazzurra, a nikakvog drugog iskustva nema.

Pauleta je s druge strane legenda PSG-a. Za pariski je klub igrao od 2003. do 2008. godine i u tom razdoblju postigao više od 100 golova.