Nogomet
9

Luis Enrique: Želimo pobijediti Real i zadati mu posljednji udarac

Klix.ba
Luis Enrique (Foto: EPA)
Luis Enrique (Foto: EPA)
Barcelona će večeras u 31. kolu na stadionu Camp Nou u novom El Clasicu dočekati Real iz Madrida. Trener Katalonaca Luis Enrique je rekao da ova utakmica za njegov tim dolazi u savršenom trenutku te je tako odbacio navode da su njegovi igrači umorni.

Nakon reprezentativne pauze, igrači poput Luisa Suareza i Lionela Messija su imali duge letove prije nego su se vratili na trening u Barcelonu, no, svi su dovoljno odmorni i spremni za utakmicu.

"Ovakva utakmica stvara mnogo energije, tako da nisam zabrinut zbog umora igrača. Primijetio sam u razgovorima s igralima da silno žele pobijediti Real. Nećemo mijenjati naš stil igre, moramo držati loptu što je duže moguće tako da Real ne može pokazati svoj kvalitet", izjavio je Enrique.

Legenda Barcelone Johan Cruyff je nedavno preminuo, a igrači će mu odati počast. To je ujedno i dodatni motiv ekipi da odigra dobru utakmicu za Holanđanina.

"Volja Barcelone da pobijedi Real je nesalomiva, ali prevelika motivacija je greška. Motivaciju moramo kontrolisati, Cruyff bi želio da ostvarimo pobjedu nakon dobre utakmice. Igramo kao lideri na tabeli i želimo napraviti veliki korak ka tituli. Želim da Camp Nou poludi, ništa nije uzbudljivije od pobjede nad rivalom", rekao je trener Barcelone.

Njegova najveća uzdanica je Lionel Messi.

"Messi je s druge planete. Vidio sam Lionelovo lice i lica drugih igrača. Oni silno žele pobjedu, Ako je ostvarimo, to će biti posljednji udarac za Real. Jedini rival za titulu će nam biti Atletico, tako da moramo pobijediti", završio je Enrique.