Ovo je nogomet kakav želi od Rome
0

Luis Enrique: Pjanić će biti sve bolji

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Želio sam da se povežemo s navijačima i to sam dobio. Nakon što smo primili pogodak navijači su složno stali uz nas. Bilo je lijepo tako igrati", kazao je trener Rome Luis Enrique.

Nekada uspješni nogometaš je ovog ljeta došao na klupu Rome, a u subotu je proslavio sa svojim nogometašima prvu domaću pobjedu. Nakon poraza od Cagliarija 2-1 i remija sa Sienom od 1-1, Roma je pobijedila Atalantu 3-1.

"Atalanta je ekipa u najboljoj formi u Seriji A. Skupili su najbolje rezultate dosad u sezoni i zato nije bilo čudno da su bili jači na otvaranju utakmice. No, realno gledano, nisu mogli pratiti naš ritam. Zaigrali smo kako možemo, a tada je moja Roma jako opasna. Zadovoljan sam, jer ovo je nogomet kakav želim od Rome. Igrali smo dobro, konkretno, ali i pametno i oprezno ", zaključio je Luis Enrique.

Luis Enrique stao je u odbranu našeg Miralema Pjanića od pojedinih navijača koji Pjaniću prigovaraju nedovoljno zalaganje na terenu, posebno u fazi odbrane.

"Ne zaboravite da je njemu samo 21 godina i da je u klub stigao tek prije mjesec dana. Treba mu vremena da se privikne na novu sredinu, jer oko njega je sve novo", brani Pjanića španski stručnjak na klupi Rome.

"Ja sam izuzetno zadovoljan njegovim igrama i vjerujem da će u budućnosti biti sve bolji", istakao je Luis Enrique, što bi zapravo značilo da ćemo i u budućnosti Pjanića gledati u prvom sastavu rimskog sastava.