Novi trener Rome
0

Luis Enrique: Ja nisam Harry Potter

Totalsport
Luis Enrique
Luis Enrique
Luis Enrique, španski nogometni stručnjak na kormilu nogometaša Rome, smatra da je prerano iznositi vlastita očekivanja od rada u rimskom klubu.

"Ja nemam kristalnu kuglu i nisam Harry Potter. Trebaju nam još neka pojačanja, a igrači iz postojećeg kadra koji se nisu u stanju identificirati s našim projektom već sada mogu slobodno razmišljati o odlasku. Ipak, mogu reći da sam optimist na bazi onoga što sam vidio na treninzima. Sviđa mi se zalaganje igrača", rekao je Enrique pred novinarima.

Roma je ovoga ljeta već pojačala ekipu. Novi u kadru "vučice" su 19-godišnji argentinski nogometaš Erik Lamela, dosad ofanzivni vezni River Platea, te golman holandske nogometne reprezentacije Maarten Stekelenburg, pridošlica iz Ajaxa.

"Radimo na stvaranju nove ekipe, ali ne mogu reći koliko nam je pojačanja potrebno. Rekao bih malo, a koja su to, o tome ću razgovarati privatno s direktorom Walterom Sabatinijem, a ne javno. Dok sam vodio Barcelonu B, bio sam naviknut na neprestane promjene. Misli da ih u Romi neće biti puno ovoga ljeta", dodao je Enrique.

Što se tiče eventualnog odlaska Danielea De Rossija, kojem ugovor ističe nakon sljedeće sezone, Enrique ima sasvim jasan stav.

"De Rossi je maestro veznog reda. Može igrati na bilo kojoj poziciji u vezi. On je referentna tačka našeg tima i tražio sam od uprave da ga zadrži. Znam da i on želi ostati u timu. Vjerujem da će produžiti svoj ugovor s Romom, iako ne znam kada će se to dogoditi", zaključio je španski strateg.