Nogomet
21

Lugušić nakon meča na Koševu: Burić je donosio sigurnost Lechu

Piše: E. Isanović
Enver Lugušić (Foto: Klix.ba)
Enver Lugušić (Foto: Klix.ba)
FK Sarajevo je u utorak naveče na Koševu, u okviru 2. pretkola Lige prvaka, poraženo od Lecha iz Poznana rezultatom 2:0. Poljski šampion je na taj način napravio veliki korak za plasman u narednu rundu. Enver Lugušić, trener golmana u nogometnoj reprezentaciji BiH, posmatrao je meč na najvećem bh. stadionu. Naravno, u posebnom fokusu bio je čuvar mreže gostiju.

Član stručnog štaba reprezentaciije za Klix.ba kaže kako je zadovoljan sjajnim intervencijama čovjeka koji je stajao među stativama Lecha.

"Jasmina Burića poznajem još iz mlade reprezentacije.Uvijek je bio dobar golman. To je dokazao i u prvom okršaju 2. pretkola Lige prvaka na Koševu. Svojim sigurnim intervencijama unosio je dodatnu sigurnost u odbranu tima iz Poznana. Sa lakoćom je rješavao sve probleme ispred svog gola. Žao mi je što je imao povredu mišića prije nekoliko mjeseci", kaže Lugušić za Klix.ba.

Nekadašnji čuvar mreže FK Sarajevo kaže kako je zadovoljan napustio koševske tribine. Na pitanje da li će možda Burić u budućnosti biti na reprezentativnom spisku, odgovara.

"Morate biti malo strpljivi. Mogu samo reći da ćemo pratiti Jasimove nastupe. Čuo sam se poslije utakmice na Koševu s njim, čestitao sam mu. Bio je sjajan“, dodaje naš sagovornik.

Na kraju je istakao kako je poljski prvak bio bolji na terenu i zasluženo slavio.

"Vidjeli ste u prvih deset minuta kako je Lech nametnuo ritam. Osim toga, nedavno su slavili protiv Legije iz Varšave u Superkupu. Mislim da su u dobroj formi“, zaključio je Lugušić.