Iz Kine u Iran
0

Lugušić karijeru nastavlja u Persepolisu, pomagat će Denizliju

Piše: Edin Isanović
Enver Lugušić
Enver Lugušić
Bivši trener golmana našeg državnog tima Enver Lugušić svoju trenersku karijeru nastavlja u Iranu. Nekadašnji čuvar mreže Bordo tima dobio je izuzetnu ponudu iz iranskog Persepolisa koji sa klupe vodi proslavljeni turski trener Mustafa Denizli.

Nekoliko godina Lugušić je proveo u Kini, a posljednju sezonu radio je u Shandong Lunengu.

"Iako sam mislio da ću se vratiti u najmnogoljudniju zemlju svijeta, jedan telefonski poziv sve je promijenio. Kontaktirali su me iz Persepolisa, kluba koji je po tradiciji najtrofejniji u Iranu. Njihov stadion prima više od sto hiljada gledalaca. Naglasili su mi da Mustafa Denizli želi da ja treniram golmane. To je velika čast za mene, jer je to jedan od najboljih turskih stručnjaka", kaže Lugušić za Sarajevo-x.com.

Njegov novi klub trenutno se nalazi na jedanaestom mjestu.

"Vjerujem kako ćemo do kraja prvenstva popraviti plasman. Posebno se radujem dvoboju sa Mes Kermanom koji sa klupe predvodi Ćiro Blažević. Sve u svemu, ovo je veliki napredak u mojoj karijeri", zaključio je Lugušić koji će nakon uspješnog rada sa Ćirom Blaževićem i Brankom Ivankovićem imati čast da sarađuje sa bivšim selektorom Turske.