Marca
0

Lucio potencijalno pojačanje Malage

Totalsport
Lucio
Lucio
Brazilski branič Lucio (33) mogao bi napustiti redove milanskog Intera u ljetnom prijelaznom roku nogometaša. Ambiciozni španski prvoligaš Malaga krenut će u realizaciju tog transfera.

Kao cilj za nadolazeću sezonu u Primeri Malaga je postavila izlazak u Evropu. Kako bi bila ravnopravna u borbi s Valencijom, Sevillom, Villarrealom..., odnosno klubovima iz vrha španskog nogometnog prvenstva, ali slabijima od Barcelona i Real Madrida, Malaga je krenula u jačanje tima, pa je tako u klub već doveden Ruud van Nistelrooy.

Nizozemac bi trebao napad učiniti "ubojitim", a brazilski reprezentativac odbranu neprobojnom. Prethodno Interu, u kojem je standardni prvotimac, Lucio je igrao za njemačke klubove Bayern, Bayer i brazilski Internacional. U martu je produžio saradnju s milanskim klubom, no do kraja sezone 2012/13, a ne, kako se nadao, do ljeta 2014. godine.

Andaluzijski je klub inače španska verzija Manchester Cityja, jer je od prošle godine u vlasništvu katarskog tajkuna Abdullaha Bin Nassera Al Thanija. Za predstojeću sezonu bogati je šeik pripremio novih stotinu miliona eura za pojačanja. Nakon što je njegova ekipa u furioznoj završnici prvenstva osigurala prvoligaški opstanak, traži se novi kvalitativni iskorak.

Prošle je sezone klub tako doveo čileanskog trenera Manuela Pellegrinija, koji je tokom sezone zamijenio Portugalca Jesualda Ferreiru, kao i igračka pojačanja u Martinu Demichelisu, Juliju Baptisti i Diegu Buonanotteu, koji postaje član kluba od ove sezone.